Publikálva

Pack4you – Interjú az alapítóval, Branislav Lipannal

Bárki, aki valaha is foglalkozott üzleti célú fullfilment szolgáltatással, tudja, milyen megerőltető lehet ez a folyamat mind anyagilag, mind időben. A Pack4you egy olyan cég, amelyet azért alapítottak, hogy személyre szabott szolgáltatást biztosítson ügyfelei számára a fullfilment szolgáltatások terén. A Pack4you célja, hogy mind a bejáratott, mind az új e-shopok számára rugalmasságot, innovatív technológiákat és olyan eljárásokat biztosítson, amelyek segítenek a vállalkozást egy magasabb szintre emelni.

Branislav Lipannal beszélgettünk, hogy többet megtudjunk a Pack4you működéséről, és arról, hogy miként segítheti az e-shopokat abban, hogy hatékonyan teljesítsenek.

– A Pack4you a webshopokat a tárolásban és a logisztika bonyolításában segíti, annak érdekében, hogy az e-shopok nemcsak hatékonyabban, de egyúttal költséghatékonyabban működhessenek. Branislav elmondaná nekünk, hogy jött a Pack4you létrehozásának az ötlete?

– Természetesen. Két cég raktárhelyiségét egyesítettük, melyben én is partner vagyok – egy online drogéria webshopot és egy reklámanyag forgalmazó céget. Elegendő raktárterületünk volt, és dolgozóink pedig még rendelkeztek szabad kapacitással. Ekkor jött az ötlet, hogy alapítsunk egy teljes fullfilment céget, amely lehetőséget biztosítana a kis- és közepes méretű e-shopoknak, hogy megszabaduljanak a megrendelések fogadásának, tárolásának és feldolgozásának megterhelő folyamataitól. Idővel ügyfeleink száma fokozatosan gyarapodott, megtelt a hely, és láttuk, hogy van értelme a befektetett munkánknak.

 

– A Pack4you saját szoftverrel rendelkezik, amely leegyszerűsíti az e-shopok szinkronizálását és a termékek importálását az ügyfelek e-shopjaiból a rendszerbe. El tudná mondani, miben innovatív ez a rendszer, és miben különbözik a többi fullfilment szolgáltatótól?  

– A szoftver rendkívül fontos a munkánkban, és segíti összekapcsolni a készletet, megrendeléseket és más értékes információkat. Számunkra kiemelkedő fontosságú, hogy az automatizálás ne változtassa ügyfeleinket számokká. Erősségünk abban rejlik, hogy hajlandóak vagyunk kommunikálni, tanácsot adni, és mindig rendelkezésre állunk. A formanyomtatványok világában a személyes kapcsolat hívei vagyunk, és azt szeretnénk, hogy az ügyfél tudja, hogy felhívhat minket, írhat e-mailt, mi pedig válaszolunk és megoldjuk kérését.

 

– Tegyük fel, hogy egy kis e-shop tulajdonosa vagyok, és segítségre van szükségem a raktározási és logisztikai költségek csökkentésében. Mit tehet a Pack4you ügyfeleiért, és mennyire csökkentheti és egyszerűsítheti ezeket az egyébként költséges tevékenységeket az e-shop tulajdonosok számára?

– A raktárról és a munkavállalókról gondoskodni meglehetősen drága dolog. A bérleti díj, a felszerelés, a személyzet, a biztosítás, az üzemeltetési felelősség és egyéb költségeket minden e-shop tulajdonosnak alaposan mérlegelnie kell.  Ezek költségeit összehasonlíthassa az ajánlattal, amelyet egy konzultáció és a Pack4you működésének bemutatása után elkészítünk. Ez alapján a webshop tulajdonosok tudnak felelős döntést hozni. Ha egy kis e-shop tulajdonosa maga csomagolja be és tárolja az árut a saját házában, idővel ahelyett, hogy továbbfejlesztené webáruházát, a végén dobozok és kitöltő anyag vásárlásával, csomagok postára vitelével és kizárólag a csomagolással foglalkozik. Ha órabérre becsülik meg az idejüket, és beszámítják a költségekbe, az összehasonlítás szinte mindig nekünk kedvez. A kis e-shopok tulajdonosai számára a megtakarítás a költségek körülbelül 30%-át teszi ki.

 

– Napjainkban már sok Webáruház nem csak a helyi piacra koncentrál. Az e-shopok igyekeznek más országokba terjeszkedni, ami természetesen a futárszolgálatok, a raktározás költségeit növeli. Hogyan tudnak segíteni a különböző piacokon működő vagy terjeszkedés előtt álló e-shopoknak?

– Az ilyen e-shopoknál jelentősen csökkenthetjük csomagjaik kiszállítási költségeit – a környező országok és az EU-országokon belül ez sokszor több tíz százalékos megtakarítást jelent, a szállítási költség gyakran a legmagasabb összetevője a rendelés teljes csomagolási és kiszállítási költségének. A környező országokba D+1 menetrendben tudunk szállítani kedvező árakon, és kizárólag professzionális futárcégekkel működünk együtt.

 

– A weboldal alapján az e-shopok crowdfunding kampányaiban is segítő kezet nyújtanak. Meg tudná magyarázni, hogyan működik ez az együttműködési modell az induló e-shopoknál?

– Ügyfeleink nagy része crowdfunding segítségével indult cégek, valamint kezdő vállalkozók az e-kereskedelem területén. Igyekszünk ezeknek a vállalkozóknak kedvező feltételeket kínálni, segíteni az e-shop megoldások beszállítóinak kiválasztásában és ingyenes tanácsadás formájában átadni nekik know-how-t. Érdekünk, hogy ügyfeleink jól érezzék magukat, üzleteiket, tevékenységeiket fejlesszék, ami a nap végén egyúttal megnövekedett munkamennyiséget is hoz számunkra.

 

– A weboldalukon megtalálható az elérhető szolgáltatások ár listája is, amely segítséget nyújt az e-shop tulajdonosoknak, hogy áttekintést nyerjenek a szolgáltatások áráról. Különleges szolgáltatásokat/kedvezményeket is kínálnak a nagyobb e-shopok számára?

– Igen, természetesen minden vásárlót egyedileg értékelünk az ár képzés során. Szívesen meghívjuk hozzánk és bemutatjuk a működési rendszert, áttekintjük igényeit, legyen az általános vagy konkrét kérés. Egyes ügyfelek saját ragasztószalagot szeretnének használni a csomagolásukon, mások azt szeretnék, ha a csomagolás különleges és pontosan meghatározott legyen. Igyekszünk kideríteni, mire van szüksége a vevőnek, megbeszéljük, hogy mit tudunk megvalósítani, és ha találunk megoldást rá, akkor ajánlatot adunk a megfelelő mennyiségi kedvezménnyel a követelmények és egyéb sajátosságoknak megfelelően.

Ha Webáruház tulajdonos, és olyan megoldásokat keres, mellyel időt és pénzt takaríthat meg, látogasson el a Pack4You weboldalára.